Het Vogelnest

  1. Home
  2. /
  3. Dordrecht
  4. /
  5. Het Vogelnest

Het Vogelnest

Een plek waar buren samen dromen kunnen realiseren

Het Vogelnest
Buizerdstraat 64
, Dordrecht

Het Vogelnest is verhuisd! Sinds 18 april 2017 is het Vogelnest overgevlogen naar Buizerdstraat 64

In juli 2016 zijn vijf flatjes aan het Vogelplein in Dordrecht omgetoverd tot Het Vogelnest. Deze plek dient als ontmoetingsruimte, restaurant, atelier, moestuintje, barbecueplaats, kantoortje en nog veel meer. Doel van het Vogelnest is het samenbrengen van buurtgenoten om de buurt mooier en creatiever te maken. De multifunctionele ruimtes kunnen op tal van manieren gebruikt worden en het mooie is, iedereen is altijd welkom!

Samen met Woonbron, die de flatjes beschikbaar stelt, hebben Lotti Hesper, Ifor Schrauwen en Robis Seidran Koopmans dit project opgezet. Zij zetten zich in voor de sociale cohesie in de Vogelbuurt in Dordrecht, een buurt met een negatief imago. Het idee achter dit initiatief is om door middel van laagdrempelige programmering nieuwe vormen van verbinding te stimuleren en de buurt actief te betrekken bij de invulling van de activiteiten. Uiteindelijk moet dit een plek worden waarin mensen een alternatief kunnen zien voor hoe we ook met elkaar en met de wereld om ons heen om zouden kunnen gaan.

Het Vogelnest biedt een plek waar buren samen dromen kunnen realiseren. Samen koken, kunstprojecten ontwikkelen, sporten, schilderen, creatief bezig zijn, lekker eten, er gebeurd van alles! Neem een kijkje op hun Facebookpagina voor de laatste updates.

Betrokken stadmakers
Ifor Schrauwen
Initiatiefnemer Het Vogelnest
Lotti Hesper
Initiatiefnemer Vogelnest
Robis Seidran Koopmans
Initiatiefnemer Vogelnest en Freegan Kitchen

Steden

In deze steden zijn nu stadambassadeurs actief. Dat worden er snel meer.

Transities

Alle transities in andere content vormen vind je hier. De beste interviews, plekken en evenementen voor de Nederlandse stad in transitie.