Hotel Ecomama

  1. Home
  2. /
  3. Amsterdam
  4. /
  5. Hotel Ecomama

Hotel Ecomama

Duurzaam de deur uit

Hotel Ecomama
Valkenburgerstraat 124
, 1011 NA Amsterdam
+3120 7709529

hello@ecomamahotel.com

Afval scheiden tijdens je hotelovernachting is hier meer dan normaal. Het duurzame Ecomama hotel in het centrum van Amsterdam brengt comfort, luxe en bewustwording samen. Eigenaar Anika Jacobs wil haar gasten inspireren bewuster te leven.

Hotel Ecomama staat voor groen en bewuste gastvrijheid. De receptie, gemaakt van stapels oude boeken, zet bij binnenkomst meteen de toon. De inboedel van het hotel bestaat voor tachtig procent uit hergebruikte materialen. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van een milieuvriendelijk watersysteem, fair trade producten en een natuurlijke verwarmingsregeling. Om ruimtes sneller en langduriger te verwarmen, liggen de verwarmingsbuizen onder kiezels. Het hotel werkt alleen samen met lokale, biologische familiebedrijven. Zo bieden ze lokale kunstenaars de kans hun werk tentoon te stellen aan muren door het gehele hotel.

© Marije Kuiper

Ook op sociaal gebied wil Ecomama een bijdrage leveren. Er zijn zeven typen hotelkamers voor verschillende doelgroepen, met onder andere de ‘El Cheapo’ slaapzaal voor 12 personen, de familiekamer en de dubbele superieure privé kamer. Op deze manier wil Ecomama reizigers met verschillende achtergronden, interesses en budgetten samenbrengen. Daarnaast doneert Ecomama 1 euro per gast aan internationale goede doelen. Binnenkort begint het hotel ook met een werkproject waarbij ze mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt een baan zullen bieden.

Eigenaar Anika Jacobs laat zien dat succesvol ondernemen goed te combineren valt met een allround impact maken op sociaal en ecologisch gebied. Een fantastisch voorbeeld en inspiratiebron voor de hotelwereld!

Betrokken stadmakers
Anika Jacobs
Founder Ecomama

Steden

In deze steden zijn nu stadambassadeurs actief. Dat worden er snel meer.

Transities

Alle transities in andere content vormen vind je hier. De beste interviews, plekken en evenementen voor de Nederlandse stad in transitie.