Joe’s Garage
Pretoriusstraat 43hs , 1092 EZ Amsterdam

Het kraakpand waar Joe’s Garage zich bevindt, is zes dagen in de week open voor allerlei activiteiten die op een manier wel als kritiek zouden kunnen gelden op de gevestigde orde. Dit klinkt gewichtig, maar het is er eigenlijk altijd gewoon heel gezellig! Naast livemuziek en kritische studentenavonden heb je op de dinsdag het kraakspreekuur onder het motto ‘kraken mag dan wel niet, maar het kan nog steeds!’. Hier kun je terecht voor vragen en tips om aan de woningnood in Amsterdam te ontsnappen.

In het weekend opent de weggeefwinkel de deuren. Hier kun je spullen achterlaten die te goed zijn om weg te gooien maar waar je toch niks mee doet. Zo proberen ze op kleine schaal de overconsumptie aan te pakken die gepaard gaat met vervuiling en uitbuiting. Een ander duurzaam project op deze plek is het Volkseten Vegazulu, waar ze zoveel mogelijk gebruik maken van producten uit de streek en van het seizoen. Hier koken mensen op vrijwillige basis en de rest kan aanschuiven voor de kostprijs. Want samen eten is toch veel gezelliger?

Ben je toch liever alleen? Zelfs dan kun je hier terecht, want op de woensdag is het Lonely Collective Day Café open. Want ‘Why be alone at home, when we can be alone together?’

reacties
reacties op dit artikel
Er zijn reacties op dit artikel
reageer
in Amsterdam
reacties op dit artikel
Benieuwd wat er in New Europe gebeurt? Citiesintransition.eu