Kunstrand
Maasstraat 16 - 18 , 3313 CR Dordrecht

Sinds 2013 is Dordrecht een bijzondere ontmoetingsplaats rijker. Uit een samenwerking van de drie Dordtse initiatiefnemers Baracca, stichting Noordkaap en Werkplaats Oost, met ondersteuning van stichting Doen en de Gemeente Dordrecht, is Kunstrand geboren. Op het strand op de Stadswerven vinden zomers ontmoetingsmomenten plaats met bijzondere activiteiten, betreffende kunst & cultuur, muziek en sport. Kunst dient hierbij als conversation piece.

Initiatiefnemer is Yvo van der Vat. Hij kreeg in 2011 het idee om op het stuk onontwikkelde grond aan de Beneden Merwede een ontmoetingsplaats te stichten. Al jaren rolden er vanuit verschillende hoeken ideeën voor de aanleg van een stadsstrand op deze locatie, maar het kwam er nooit van. Yvo zette door en nu bijna 7 jaar later is het Kunstrand een feit.

Vanuit een mobiele werkplaats worden alle objecten ter plekke uitgedacht, gerealiseerd én in gebruik genomen. Kunstenaars werken er samen met bewoners en op die manier draagt het Kunstrand bij aan het enthousiasmeren van Dordtenaren voor kunst en cultuur. Bekijk de website voor alle projecten en evenementen die deze zomer plaatsvinden!

Betrokken stadmakers
Yvo van der Vat
Kunstcommando en kunstenaar
reacties
reacties op dit artikel
Er zijn reacties op dit artikel
reageer
in Dordrecht
reacties op dit artikel
Benieuwd wat er in New Europe gebeurt? Citiesintransition.eu