Local Goods Store
Hannie Dankbaarpassage 39 , Amsterdam

Sinds de opening in 2014 loopt het storm in De Hallen. Ook de Local Goods Market die elk weekend plaatsvindt is nu al niet meer weg te denken. Uit dit succes komt nu ook een permanente winkel voort: de Local Goods Store. Een conceptstore waar niet alleen de leukste merken van de markt te vinden zijn, maar waar ook iedereen welkom is voor een kopje koffie.

Alles in de winkel is lokaal geproduceerd. In tijden van flagshipstores en massaproductie wil de Local Goods Store meer pit geven aan de slapende retail scene. Daarnaast functioneert de ruimte als werkplek. De Local Goods Market & Store zijn initiatieven van Pakhuis de Zwijger.

17 april openden we onze Local Goods Store

Pakhuis de Zwijger is hét onafhankelijke platform in Amsterdam waar creatieven uit stad en regio elkaar ontmoeten en ervaringen uitwisselen over hun artistieke producten, het maakproces en ondernemerschap. Sinds Pakhuis de Zwijger haar deuren in september 2006 opende, is het initiatief uitgegroeid tot thuishaven van de creatieve industrie, met een hechte community die frequent samenkomt voor lezingen, portfolionights, workshops en ontwerpsessies.

Onder de noemer ‘Nieuw Amsterdam – stad in transitie’ wordt verder geprogrammeerd op de urgente en complexe stedelijke opgaven van deze tijd. Hoofdthema’s zijn sociale innovatie, nieuwe economie, disruptieve technologie, circulaire stad en democratische vernieuwing, met als onderliggende vraag: van wie is de stad?

reacties
reacties op dit artikel
Er zijn reacties op dit artikel
reageer
in Amsterdam
reacties op dit artikel
Benieuwd wat er in New Europe gebeurt? Citiesintransition.eu