Maastricht-LAB
Vrijthof 23 , Maastricht
+31(0)43-350 45 98
info@maastrichtlab.nl

In Maastricht is er sinds 2012 een platform voor nieuwe stadsontwikkeling genaamd het Maastricht-LAB. Het lab is een ontwikkelplatform waarop via co-creatie ontwikkelingen daadwerkelijk tot uitvoering komen.

Voorbeelden van succesvolle stadsontwikkelingen die door het Maastricht-LAB zijn begeleid zijn onder andere het creëren van een solidair concept voor een nieuwe invulling van een brandweerkazerne en de vormgeving van een nieuw bestemmingsplan om de Tapijnkazerne aan het stadspark te koppelen.

Het Maastricht-LAB initieert zelf geen projecten maar werkt samen met personen en organisaties aan projecten die passen bij het thema van nieuwe stadsontwikkelingen. De opgedane kennis wordt daarbij beschikbaar gesteld voor geïnteresseerde mensen, bedrijven en instituties in zogenaamde LAB-journaals. Maar er worden ook regelmatig bijeenkomsten en activiteiten georganiseerd, om ook het publieke debat over nieuwe stadsontwikkeling een impuls te geven. Dus hou de agenda in de gaten en kom vooral eens langs!

Inhoudelijke-sessie-34-466x224

Uit het Maastricht-LAB is ook een actieve groep stadsmakers ontstaan waarin denkers en doeners zich inzetten voor activiteiten van het Maastricht-LAB. Via deze weg ontstaat er een netwerk van actieve stadsmakers waarbij ook de studenten in de stad niet worden vergeten. Zo is er een ‘premium’ programma voor excellente studenten van de Universiteit Maastricht die hierdoor ook bijdragen aan het publieke debat over nieuwe stadsontwikkelingen.

reacties
reacties op dit artikel
Er zijn reacties op dit artikel
reageer
in Maastricht
reacties op dit artikel
Benieuwd wat er in New Europe gebeurt? Citiesintransition.eu