Nieuwe Energie
3E Binnenvestgracht 23 , 2312 NR Leiden

Nieuwe Energie is een bijzondere bedrijfsverzamelgebouw prachtig gelegen aan de Maresingel in Leiden, op steenworp afstand van het Centraal Station en de binnenstad. Het bekende Amsterdamse architectenbureau Van Stigt (bekend van De Hallen en Pakhuis de Zwijger in Amsterdam) bracht het oude industriële karakter van het pand prominent naar voren. Het pand biedt tegelijkertijd het modernste comfort. Een plek waar de stad trots op kan zijn.

Dit bedrijfsverzamelgebouw biedt onderdak aan een aantal ROC opleidingen, Wooncorporatie Portaal en de innovatie daklozenopvang De Binnenvest.

Door middel van begeleiding, dagbesteding en werk is het doel van De Binnenvest om de cliënten vanuit Nieuwe Energie weer terug te leiden naar de maatschappij. Daarbij verzorgt Portaal de huisvesting van de doelgroep, de zorginstelling de Binnenvest neemt zorg- en begeleidingsprogramma’s voor haar rekening.

Het gebouw is goed geïntegreerd in de omgeving en er blijkt uit zowel politiecijfers als uit wetenschappelijk onderzoek dat er in de buurt weinig overlast is. Zo hebben ze in Leiden iets neergezet wat een voorbeeld vormt voor andere steden.

reacties
reacties op dit artikel
Er zijn reacties op dit artikel
reageer
in Leiden
Misschien vind je dit ook leuk
Lola Lik
Van gevangenis naar poorten open
reacties op dit artikel
Benieuwd wat er in New Europe gebeurt? Citiesintransition.eu