Opgeweckt Noord
Astraat 16 , 9718 CR Groningen
06 - 57 77 90 04

Al het verwerkte voedsel dat we consumeren is verpakt. En de lijst van chemische stoffen die hierbij gebruikt worden is om misselijk van te worden. Bovendien gooien we door die voorverpakte producten ook nog is bergen weg. Hoog tijd dus voor een verpakkingsvrije winkel in Nederland!

Na een succesvolle crowdfund campagne waarbij ze in drie maanden tijd 50.000 euro ophaalden opende deze verpakkingsvrije winkel haar deze maand haar deuren. Buiten verpakkingsvrij gaat het hier ook om lokale en biologische producten. En deze koop je niet verpakt in asbest, maar uit dispensers, vaten en kisten. Je bepaalt zelf de hoeveelheid die je koopt en alle producten zijn los verkrijgbaar. Vergeet alleen niet je weckpot mee te nemen! Je zakken vol kaas is ook weer zo wat.

OpgewecktNoord_Groningen2

Maar je kunt hier niet alleen terecht voor je dagelijkse boodschappen. In deze winkel worden ook workshops over gezonde voeding gegeven en er is plek om te (net)werken. Onbezorgd kan je de hele dag met je laptopje neerdalen want ook ontbijt en lunch worden hier verzorgd. Uiteraard met producten uit de winkel!

Betrokken stadmakers
Dorothea Piek
Initiatiefnemer Opgeweckt Noord
Tonny Straatman
Initiatiefnemer Opgeweckt Noord
reacties
reacties op dit artikel
Er zijn reacties op dit artikel
reageer
in Groningen
reacties op dit artikel
Benieuwd wat er in New Europe gebeurt? Citiesintransition.eu