PopinnPark

  1. Home
  2. /
  3. Amsterdam
  4. /
  5. PopinnPark

PopinnPark

Haalt buiten naar binnen

PopinnPark
Middenweg 20, 1097 BM Amsterdam

Wat in warmere oorden wel kan, maar in Nederland niet? Het hele jaar door buiten op een kleedje in het gras zitten. Daar is wat op gevonden: het PopinnPark. In een leegstaand winkelpand in de Watergraafsmeer is een binnenpark geopend. Een zacht groen tapijt strekt zich uit over de volledige oppervlakte en er zijn hangmatten om in te luieren, gitaren om op te spelen en een echt nep kampvuur. En, net zoals in de buitenlucht: geen wifi.

Naast de mogelijkheid tot converseren of het rustig lezen van een boek, is er in PopinnPark ook een uitgebreide programmering. Er worden bijvoorbeeld lezingen en workshops gegeven over urban farming en sociaal ondernemen, en er komen singer songwriters hun muziek ten gehore brengen. Ook kan er yoga worden beoefend, of een film worden bekeken. Tenslotte wordt er kunst geëxposeerd in de ruimte. De volledige programmering is te bekijken via de website.

Het doel van het PopinnPark is enerzijds leegstand en de daarmee gepaard gaande negatieve gevolgen voor een buurt tegen te gaan, en anderzijds om de natuur meer in de stad te brengen. De officiële opening is op 12 maart, maar het PopinnPark is nu al open voor bezoekers.

Openingstijden: donderdag t/m zondag van 12:00 tot 18:00.

Steden

In deze steden zijn nu stadambassadeurs actief. Dat worden er snel meer.

Transities

Alle transities in andere content vormen vind je hier. De beste interviews, plekken en evenementen voor de Nederlandse stad in transitie.