Postzegelpark Leusderweg
Kruispunt Leusderweg - Van Campenstraat , 3818 BB Amersfoort

Niet groter dan een postzegel op de kaart is het; het voormalig rijtje vervallen huizen naast het kruispunt aan de Leusderweg, tussen de Van Bemmelstraat en de Van Campenstraat. Een A-locatie voor projectontwikkelaars, maar sinds 2012 het domein van buurtbewoners, die het een bijzondere facelift hebben gegeven.

Het project wordt, heel toepasselijk, het ‘Postzegelpark‘ genoemd. Voor een periode van tenminste 5 jaar mogen omwonenden het voormalig bouwterrein herinrichten en beheren. Inmiddels is het een bloeiende tuin vol leven en ontmoetingen, met zitjes, een gazon, een groentetuin, een terras en kleurrijke Wall Art van graffiti artiesten BCone en Phillin’.

Inmiddels heeft het project vleugels gekregen. Het Postzegelpark is een plek waar regelmatig niet-commerciële activiteiten voor de buurt worden georganiseerd. Er zijn concerten en buurtfeestjes, en natuurlijk mag iedereen komen zitten, picknicken, spelen, chillen, aardbeien en bessen plukken, onkruid wieden of gewoon genieten van de bloeiende tuin!

© Postzegelpark Leusderweg

Naast de buurtbewoners zijn ook de winkeliersvereniging, de gemeente Amersfoort, de Nieuwe Kerk, kunstenaars en bedrijven in het naastgelegen voormalig bankgebouw en jongeren uit de wijk betrokken. Kortom: veel draagvlak voor dit bijzondere groene stukje Amersfoort. Inmiddels wordt het Postzegelpark bestuurd door Stichting Postzegelparken Amersfoort, die samen met een groep vrijwilligers het park onderhoudt. Ook zijn er maandelijkse klusdagen, waarbij natuurlijk iedereen welkom is.

reacties
reacties op dit artikel
Er zijn reacties op dit artikel
reageer
in Amersfoort
reacties op dit artikel
Benieuwd wat er in New Europe gebeurt? Citiesintransition.eu