Restaurant Syr

  1. Home
  2. /
  3. Utrecht
  4. /
  5. Restaurant Syr

Restaurant Syr

In restaurant Syr ontmoeten nieuwe en oude Utrechters elkaar

De locatie Restaurant Syr is nog geheim, maar we willen jullie toch vast kennis laten nemen van deze toffe plek!

Stichting Gys, een platform voor duurzaam en sociaal ondernemen in Utrecht, wilde iets doen voor de vluchtelingen die in ons land zullen blijven. Voor sommigen van hen zal het lastig zijn om een baan te vinden of snel te hun plek te vinden binnen de Nederlandse maatschappij. Met Syr wil Stichting Gys een paar van deze obstakels wegnemen. Ze willen de nieuwkomers een plek geven waar ze hun talenten kunnen gebruiken en waar ze kunnen leren. Ze kunnen er werken en zullen begeleid worden. Daarnaast kan er via het eten kennis gemaakt worden met verschillende culturen en zullen er culturele activiteiten worden georganiseerd waardoor nieuwe en oude Utrechters elkaar kunnen ontmoeten en beter leren kennen.

De crowdfunding voor Syr is rond, as we speak helpen de laatste investeerders het startkapitaal te maximaliseren. Dit gaan ze gebruiken om het pand te verbouwen en in te richten, om het culturele programma te ontwikkelen en om werknemers te trainen.

© http://restaurantsyr.nl/

Niet alleen zal het restaurant een plek zijn waar vluchtelingen zich kunnen ontwikkelen, de winst die de sociale onderneming gaat maken zal voor een deel naar organisaties gaan die vluchtelingen ondersteunen bij een studie of het starten van een onderneming. Syr werkt bijvoorbeeld als samen met UAF,  die hoger opgeleide vluchtelingen helpt met hun studie en het vinden van een baan. De rest zal gebruikt worden om de interculturele dialoog binnen Syr te versterken.

Steden

In deze steden zijn nu stadambassadeurs actief. Dat worden er snel meer.

Transities

Alle transities in andere content vormen vind je hier. De beste interviews, plekken en evenementen voor de Nederlandse stad in transitie.