ss Rotterdam
3e Katendrechtsehoofd 25 , 3072 AM Rotterdam
+31 10 206 6533

Sinds 2008 ligt op de kop van Katendrecht een van de bekendste naoorlogse passagiersschepen aangemeerd. Officieel heet het schip simpelweg; Rotterdam. Maar bij de meeste mensen is het bekend onder de naam ss Rotterdam, waarbij ‘ss’ verwijst naar stoomschip en dus niet naar een of ander nazi verleden. Het schip was het vijfde en laatste passagiersschip van de Holland Amerika Lijn.

ss Rotterdam in New York

Na heel wat gedoe is het schip sinds februari 2010 toegankelijk voor publiek. Vandaag de dag is de ss Rotterdam een plek waar je zowel kan overnachten als kan eten en drinken. In de zomer verandert het buitendek van het schip in een terras, inclusief hangmatten en een zwembad.

Terras en zwembad met uitzicht over de Mass en de stad.

Vanaf Hotel New York, de voormalige uitval basis van de Holland Amerika Lijn, is het schip gemakkelijk te bereiken via de Rijnhavenbrug, onder de echte Rotterdammer beter bekend als ‘de hoerenloper’. Maar mocht je deze plek op een echt bijzondere manier willen ontdekken dan kan je ook de watertaxi nemen. Deze zet je  aan de achterkant van het schip af, waardoor van een extra bijzondere entree verzekerd bent. Maar belangrijker nog, door de benadering van het water beleef je de immense grote van ‘La Grande Dame’ pas echt.

© Hans Elbers - www.fotovlieger.nl

reacties
reacties op dit artikel
Er zijn reacties op dit artikel
reageer
in Rotterdam
reacties op dit artikel
Benieuwd wat er in New Europe gebeurt? Citiesintransition.eu