Stadspark Coehoorn
Coehoornstraat 33 , 6811 LA Arnhem

Het Stadspark Coehoorn heeft een vreemde ontstaansgeschiedenis. Een ongepland park, aangelegd door een externe partij en in nauwe samenwerking tussen de omwonenden, de gemeente Arnhem en de Stichting Coehoorn Centraal.

Het was een gedenkwaardige dag voor Coehoorn en Arnhem toen op 14 november 2013 staatssecretaris Sharon Dijksma en wethouder van Arnhem Gerrie Elfrink het park openden (zie hieronder het filmpje). Buurtbewoners konden hun ogen niet geloven: 22 jaar een opslagterrein en parkeerplaats; in 2 weken door NL Greenlabel omgetoverd tot klein stadspark.

Het tempo van aanleg lag zo hoog dat ook de gemeente alle zeilen bij moest zetten om alle noodzakelijke maatregelen te treffen: de auto’s moesten van het ‘tijdelijke’ parkeerterrein, al het bouwmateriaal moest een andere plek krijgen en er moest in enkele dagen tijd een bodemonderzoek plaatsvinden.

Inmiddels is het park een groene en veilige speelplaats voor kinderen van de naastgelegen basisschool, moestuin voor bewoners en het projectcafé Stella by Starlight, chillplek voor bewoners en de talrijke ondernemers in panden rondom het park.

reacties
reacties op dit artikel
Er zijn reacties op dit artikel
reageer
in Arnhem
reacties op dit artikel
Benieuwd wat er in New Europe gebeurt? Citiesintransition.eu