Stichting ’t Lapp
Waagpassage 17 , 8232 DR Lelystad
0653385145 of 0625255978
info@hetlapp.nl

Stichting ‘t Lapp is burgerinitiatief, een platform en ontmoetingsplaats voor en door mensen, die zich bezig houden met duurzaamheid, kunst, cultuur, spiritualiteit en natuur, in samenwerking met Eetbaar Lelystad. ‘t Lapp is een innovatieve en creatieve denktank, die een stem geeft aan mensen met originele en bruikbare initiatieven en voor sociale cohesie zorgen in hun leefomgeving. Om van het mooie Lelystad een sociaal betrokken stad te maken. De wereld om ons heen verandert. Het volk heeft en krijgt weer een eigen stem. “Schudden aan de boom” is ons motto. Kijken naar je eigen invloed op de wereld om je heen. Alleen zijn we met velen. “Gebundeld” zijn we sterker. Nu nog elkaar weten te vinden en ondersteunen. Dat kan in ‘t Lapp!

Lapp1k

Een ieder krijgt de kans om een goed en origineel idee uit te werken in ons Lapp. Het Lapp kent dan ook een sociocratische cultuur.

In ‘t Lapp zijn maandelijks wisselende exposities te bezichtigen, er vinden workshops plaats, er zijn filmavonden, dichters salons en je kunt er optredens te bezoeken. Daarnaast is er ook een lp-winkel, waar je langspeelplaten kunt luisteren en kopen.

Lapp3k

In het voorjaar van 2016 is ‘t Lapp en Eetbaar Lelystad gestart met het project ‘wereldtuin’, waarbij ze gefaciliteerd worden door de gemeente. Het oude garagegebied voor het pand wordt met hulp van vrijwilligeres getransformeerd tot mooi plantsoen met fruitbomen, groenten en kruiden. Iedereen mag mee doen! Daarnaast heeft kunstenaar Ben Art er een tijdelijk kunstwerk gemaakt, een ‘blikvanger’, waar later een prieeltje zal worden gebouwd. Deze blikvanger is bedoeld om op een speelse manier aandacht te vragen voor zwerfafval.

Foto van kunstwerk Ben art via www.hetlapp.nl

reacties
reacties op dit artikel
Er zijn reacties op dit artikel
reageer
in Lelystad
Misschien vind je dit ook leuk
B.
Een volledige stad binnen één gebouw
reacties op dit artikel
Benieuwd wat er in New Europe gebeurt? Citiesintransition.eu