Stoepmakers Oostplein

  1. Home
  2. /
  3. Rotterdam
  4. /
  5. Stoepmakers Oostplein

Stoepmakers Oostplein

Meer aandacht voor de historie van het Oostplein als poort tot de stad

Stoepmakers Oostplein
Oostplein
, Rotterdam

Het initiatief Stoepmakers Oostplein is een realisatie van de dromen en wensen van omwonenden van het Oostplein in Rotterdam. Het doel is meer levendigheid op straat, meer ruimte voor voetgangers en fietsers en meer aandacht voor de historie van het Oostplein als poort tot de stad. Tot en met zondag 18 september is het Oostplein een plek voor ontmoetingen op de stoep met een hapje en een drankje, verhalen, spelletjes en rondleidingen.

© Stoepmakers Oostplein

Er hebben de zomer van 2016 maandelijks activiteiten plaatsgevonden, waaronder De Makersmarkt, een culinaire minimarkt waarbij ondernemers uit de buurt de kans krijgen om te laten zien wat zij zoal te bieden hebben. Stoepmakers Oostplein geeft deze lokale ondernemers de ruimte hun verse, zelfgemaakte producten te laten proeven door buurtbewoners. Je kan er ook een picknickdoos met inhoud naar keuze kopen bij de Bakkerswinkel, om vervolgens een plekje aan een van de picknicktafels of kisten die rond het Mariniersmonument staan uitgestald te zoeken om te gaan zitten.

stoepmakers1

Er worden ook rondleidingen georganiseerd door Gilde Rotterdam, een ontdekkingstocht langs, door en over het Oostplein die een nieuwe blik op het plein en haar historie biedt.

Steden

In deze steden zijn nu stadambassadeurs actief. Dat worden er snel meer.

Transities

Alle transities in andere content vormen vind je hier. De beste interviews, plekken en evenementen voor de Nederlandse stad in transitie.