The Green Story
Schutterstraat 18 , 1315 VJ Almere
036-2022029

In de boekenwinkel Stumpel in het winkelcentrum van Almere-Stad kun je boeken kopen, koffie drinken en een broodje eten. Koffie, taartjes en broodjes worden bereid en opgediend door mensen die werkloos zijn en via dit initiatief weer aan werk worden geholpen. De horecaplek in de winkel heeft de naam The Green Story gekregen. Dit ‘groene, eetbare verhaal’ in de boekenwinkel levert een bijdrage aan de realisatie van de circulaire economie. Met de horeca willen de initiatiefnemers laten zien dat zij zich verantwoordelijk voelen voor duurzaamheid en het milieu om uiteindelijk de maatschappij te inspireren en te vernieuwen.

The Green Story is een initiatief van Doenersdreef Zorg bv. De organisatie wil dat er voor iedereen een plaats is in de maatschappij. Ook als meedoen daarin niet vanzelfsprekend gaat. Voor jongeren met afstand tot participatie is daarom het leerwerkbedrijf The Green Story opgezet. Hier kunnen jonge mensen leren en werken tegelijk. Op deze plek kunnen zij werkervaring opdoen en ontdekken waar hun krachten en mogelijkheden liggen. Samen met coach/stadsmaker Bianca Benali werken zij aan een goede basis voor hun toekomst.

© The Green Story

Doenersdreef Zorg biedt naast zorg, wonen en begeleiding aan jongeren die het sociaal moeilijk hebben ook economisch perspectief. Dat doen ze door het creëren van werk voor deze doelgroep. De organisatie levert jongeren werk door initiatieven te nemen zoals in de boekenwinkel. Samen met onder andere de UWV is Doenersdreef opgericht als leerwerkbedrijf. Met de UWV zijn afspraken gemaakt voor de realisatie van banen. In het gebouw van deze organisatie in Almere-Buiten maakt de keukenbrigade van “Doeners Place” eten voor buurtbewoners.

De ‘Doeners Place’ is voorzien van een wasserette, horecakeuken, fitnessruimte en een buurthuiskamer. Voor een aantal jongeren wordt zo een baan gecreëerd tegen minimumloon en daarmee een inkomen en een mogelijkheid zich te ontwikkelen. Het loon komt uit de inkomsten van de geleverde activiteiten en van het UWV. Dit gebeurt niet alleen op de locatie ‘Doeners Place’, maar ook met The Green Story op de 1e etage van boekhandel Stumpel. Doenersdreef betaalt geen huur voor deze plek maar mag het vrij gebruiken als dit positief uitpakt voor de klanten van de winkel.

Het is voor veel van de jongeren van Doenersdreef enorm lastig om een geschikte werkplek te vinden, mede door schaarste in het aanbod binnen Almere. Daarom heeft Doenersdreef besloten om zelf voor jongeren leer-werkplekken te creëren, zoals met The Green Story.

reacties
reacties op dit artikel
Er zijn reacties op dit artikel
reageer
in Almere
Misschien vind je dit ook leuk
Lola Lik
Van gevangenis naar poorten open
reacties op dit artikel
Benieuwd wat er in New Europe gebeurt? Citiesintransition.eu