Van Boer tot Bord
Noorderkade 1027 , Alkmaar

Toegevoegd op 22 november 2016: Van Boer tot Bord is helaas niet meer actief in Alkmaar.

Er is een nieuwe pop-up winkel geopend. Van Boer tot Bord verkoopt duurzaam geproduceerde en biologische producten van boeren uit de regio Alkmaar.

1916732_516508098520448_6215492876036389890_nHet doel is om lokale biologische en duurzame producten lokaal aan de man te brengen, aan zakelijke afnemers, zoals restaurants en vergadercentra, maar ook ‘gewoon’ aan particulieren. Dit alles onder het motto: een eerlijke prijs voor de boer, maar ook een eerlijke prijs voor de consument. De boeren worden ondersteund bij de distributie en verkoop van hun producten. De afnemers hoeven niet langs alle afzonderlijke leveranciers om hun producten te kopen, maar kunnen in één keer hun bestelling plaatsen via de website. Deze bestelling wordt twee keer in de week bezorgd, maar kan ook opgehaald worden in de winkel.

Naast mooie streekproducten wil Van Boer tot Bord ook beleving bieden: Wie is de boer die deze aardappel heeft gepoot en hoe is die kaas geproduceerd? Verder worden er verschillende activiteiten georganiseerd in de winkel, bijvoorbeeld het ter plekke roken van makreel. Maar ook buiten de winkel laten ze zich zien. Zo is er vorig jaar onder andere een proeverij georganiseerd voor koks en konden scholieren van een kookopleiding in Hoorn onder leiding van een chef-kok aan de slag met streekproducten. Ook is Van Boer tot Bord al een aantal jaren aanwezig op de Noord-Hollandse Horecabeurs.

Inmiddels is Van Boer tot Bord ook in zee gegaan met VHC Jongens BV. Deze grote horecaleverancier kan hiermee het assortiment uitbreiden met streekproducten en Van Boer tot Bord krijgt een groter bereik via het uitgebreide netwerk van VHC Jongens.

Foto’s zijn gemaakt door Franka Barendrecht.

reacties
reacties op dit artikel
Er zijn reacties op dit artikel
reageer
in Alkmaar
reacties op dit artikel
Benieuwd wat er in New Europe gebeurt? Citiesintransition.eu