Welcome To The Village
De Groene Ster , Leeuwarden

Dit jaar vindt van 17 tot en met 19 juli de derde editie van het Leeuwarder muziekfestival Welcome To The Village plaats. In dit, naar eigen zeggen, leukste dorp van Nederland, staan muziek, (bio)logisch eten en design centraal.

Het dorp kenmerkt zich door een unieke manier van samenwerken. In een combinatie van jonge freelancers en maar liefst 500 vrijwilligers wordt het festival volledig zelf samengesteld. Zo klusten de vrijwilligers vorig jaar zelf een podium in elkaar, vanuit zevenhonderd pallets.

In dit filmpje wordt de manier van werken van het Leeuwarder festival in twee minuten uitgelegd.

Extra bijzonder aan de editie van 2015 is de manier waarop de line-up tot stand gekomen is. Samen maken is het credo van het festival en ook bij het programmeren van de 85 muzikale acts is samenwerking de sleutel.

Zo mocht de vlaamse band dEUS bands uit eigen land meenemen en zetten de lokale dance collectieven als Nokturné, Malfunktion en Subsonic hun ervaring en netwerk in om zo met een uitgebreid dance aanbod te kunnen komen. Zelfs het publiek mocht mee beslissen en kon via een ‘Grote Suggestielijst’ suggesties aandragen. Uit deze lijst zijn ook diverse aanwinsten op de programmering gekomen.

In een interview op de eigen website geven programmeurs Peter Reen en Peter Dijkstra aan dat deze manier van werken zorgt voor een inhoudelijk nóg beter festival, waarbij het programma van ons allemaal is.

Tijdens de Leeuwarder stadsexpeditie van 19 juni zal in de pop cultuur route extra aandacht zijn voor de manier van werken van Welcome To The Village.

wttvOverigens zijn er ook nog kaarten beschikbaar voor het festival zelf! (http://welcometothevillage.nl/tickets)

reacties
reacties op dit artikel
Er zijn reacties op dit artikel
reageer
in Leeuwarden
reacties op dit artikel
Benieuwd wat er in New Europe gebeurt? Citiesintransition.eu