Wereldwijven

  1. Home
  2. /
  3. Dordrecht
  4. /
  5. Wereldwijven

Wereldwijven

Handwerklab voor vrouwen van over de hele wereld

Wereldwijven
Voorstraat 178
, 3311 ES Dordrecht

Waarom afreizen naar verre landen voor de ambachtelijke uitvoering van producten wanneer je het in je eigen stad kunt vinden? Wat begon als een experiment is inmiddels uitgegroeid tot een kussenbedrijf, waar zo’n 40 wereldwijven op vrijwillige basis werken aan een serie hoogwaardige producten onder het eigen Wereldwijvenlabel.

floorswandeling7

Wereldwijven zijn vrouwen vanuit de hele wereld met verschillende culturele achtergronden die in Dordrecht geland zijn. Sterke, trotse vrouwen die met beide benen op de grond staan en die prachtig kunnen handwerken. De hoop is dat wanneer zij de deur achter zich dichttrekken ook iets van die kracht meenemen naar huis. Buiten de producten is ook het sociale karakter en het van elkaar leren essentieel. Samen werken zij in het handwerkatelier in het pand van Galerie Intermezzo. Belangstellend publiek kan op weekdagen over de schouders van de handwerkers meekijken.

Het kussen speciaal gemaakt voor KoningsdagWereldwijven ging afgelopen Koningsdag de wereld ook echt in. Zij mochten deel uitmaken van het officiële programma met een plekje op het Scheffersplein waar ze hun producten konden showen. Hieronder zie je een glimp van de voorbereidingen die hieraan voorafgingen.

Betrokken stadmakers
Jolanda Branderhorst
Initiatiefnemer Wereldwijven

Steden

In deze steden zijn nu stadambassadeurs actief. Dat worden er snel meer.

Transities

Alle transities in andere content vormen vind je hier. De beste interviews, plekken en evenementen voor de Nederlandse stad in transitie.