Werkwarenhuis
Tramkade 20 , 5211 VB Den Bosch

De initiatiefnemers van Social Label, Simone Kramer en Petra Janssen, zagen dat er iets moois en bijzonders ontstaat wanneer makers – met een afstand tot de arbeidsmarkt – samenwerken met ontwerpers. De producten die uit deze bijzondere samenwerking voortkomen zijn sinds vandaag ook te zien en te koop in de net geopende concept-store: Werkwarenhuis.

Bij Social Label wordt design en kunst ingezet in de zoektocht naar duurzame oplossingen voor een inclusieve arbeidsmarkt. Kwetsbare groepen in de samenleving worden verbonden met Nederlandse topontwerpers als Piet Hein Eek en Roderick Vos, met waardevol design als resultaat. Wij interviewden kort geleden Simone Kramer waarin zij uitgebreid vertelde over Social Label:

‘Door het ontwikkelen van aantrekkelijke productlijnen waaraan iedereen zij aan zij werkt, krijgen meer mensen de kans een actieve rol te spelen binnen de lokale economie. Zo wordt de arbeidsmarkt in Nederland verrijkt met een groep trotse ambachtelijke makers die niet meer aan de zijlijn staan.’

In het Werkwarenhuis op de Tramkade worden de designproducten op maat ontwikkeld, gepresenteerd en verkocht. Zo kan het grote publiek kennis maken met Social label, de makers, de werkplaatsen, de ontwerpers en de gemaakte producten. Deze producten staan natuurlijk prachtig in je huis maar staan tegelijkertijd voor sociale verantwoordelijkheid. Social label is zo onderdeel van een zoektocht naar nieuwe mogelijkheden voor werk, zorg en meedoen in de samenleving.

Betrokken stadmakers
Simone Kramer
Dagelijks bestuur van Stichting Social label
Petra Janssen
Ontwerper & Dagelijks bestuur van Social Label
reacties
reacties op dit artikel
Er zijn reacties op dit artikel
reageer
in Den Bosch
reacties op dit artikel
Benieuwd wat er in New Europe gebeurt? Citiesintransition.eu