Wij Krijgen Kippen

  1. Home
  2. /
  3. Amsterdam
  4. /
  5. Wij Krijgen Kippen

Wij Krijgen Kippen

Hoe een kippenhok energie-initiatieven in Zuid bijeen bracht

Wij Krijgen Kippen
IJsbaanpad 64a
, 1076 CW Amsterdam

Oprichtster Pauline Westendorp van Wij Krijgen Kippen kreeg het idee om een kippenhok in te zetten als PR-middel voor lokale energiebedrijven. Pauline ziet het kippenhok als een plek van ontmoeting voor jong en oud, een plek om mensen ongedwongen te enthousiasmeren voor schone energie. Vandaar de naam: Wij Krijgen Kippen!

Wij Krijgen Kippen is een buurtcoöperatie gesitueerd in Amsterdam-Zuid dat ondernemers, buren, werknemers en ambtenaren van stadsdeel Amsterdam-Zuid bij elkaar brengt. Het doel: schone, lokaal opgewerkte energie. Pauline Westendorp woont, werkt en leeft voor 99% op zonne-energie. Eens in de twee weken wordt een Energieontbijt georganiseerd, hier ontmoet de lokale bevolking elkaar om te praten over schone energie. Onder het genot van een gebakken of gekookt eitje, kunnen ideeën over energie uitgewisseld en de kennis hierover worden uitgebreid. Samen wordt gezocht naar een praktische manier om zelf energie op te wekken en anderen hiervoor warm te maken.

Betrokken stadmakers
Pauline Westendorp
Bedrijfskundige verbinder en aansteker

Steden

In deze steden zijn nu stadambassadeurs actief. Dat worden er snel meer.

Transities

Alle transities in andere content vormen vind je hier. De beste interviews, plekken en evenementen voor de Nederlandse stad in transitie.