Wijn uit Almere
Kemphaanweg 2 , 1358 AB Almere
+31 (0)36 5291692
info@hofvanalmere.nl

Op een heuvel van wel tien meter hoog in Almere ligt de biologische wijngaard Hof van Almere. De heuvel ligt op de voormalige stortlocatie Braambruggen vlak bij het stadslandgoed De Kemphaan. Tweeduizend vierkante meter vol met druivenstokken staan door de goede ligging meestal in de zon. De wijngaard is een initiatief van René en Els Bliekendaal. Vrijwilliger helpen bij het snoeien, beschermen en oogsten omdat een echte, commerciële wijngaard groter is. Toch levert de wijngaard al zo’n duizend flessen per jaar.  De eigenaren hopen de wijngaard uit te breiden naar de Floriade.

Deeleconomie van wijn

Als je wilt kun je meedelen in de wijngaard. Je kunt namelijk een aantal druivenstokken ‘pachten’ in de wijngaard. Dan kun je net zoals Ilja Gort in Frankrijk, je droom waarmaken in Almere en een beetje God in Almere voelen. Pachten van een aantal wijnstokken betekent dat je eigenaar mag voelen van deze druivenstokken en dat de wijn afkomstig van ‘jouw stukje wijngaard’.  Als pacht-wijngaardenier kan je ook de wijngaard bezoeken wanneer je wilt, aan proeverijen deelnemen, helpen bij het snoeien en het feest van de pluk meemaken.

Vrijwilligers zijn welkom om mee te werken. Bezoek door niet-pachter is alleen op afspraak, de locatie is niet vrij toegankelijk.

reacties
reacties op dit artikel
Er zijn reacties op dit artikel
reageer
in Almere
reacties op dit artikel
Benieuwd wat er in New Europe gebeurt? Citiesintransition.eu