Willem II Fabriek
Boschveldweg 471 , Den Bosch

De Willem II Fabriek is een kunstencluster. Een verzamelgebouw voor muziek en beeldende, digitale, grafische en audiovisuele kunsten, producties en vormgeving. De Willem II Fabriek is een ontmoetingsplaats waar makers en publiek elkaar vinden in de presentatieruimtes, podia, werkplaatsen, oefenruimtes, ateliers, ontwerpstudio’s en horeca.

In de Willem II Fabriek is er ruimte voor tentoonstellingen, kunst gerelateerde films en lezingen, presentaties, dialoog en performances, workshops en optredens. Cross-overs en samenwerkingen staan hoog in het vaandel.

De Willem II Fabriek is een organisatie i.o. en wil vanuit een ‘bottum-up’ positie haar plek in de stad veroveren. Tegen het decor van deze monumentale fabriek wil zij samen met de in huis aanwezig zijnde organisaties maar ook in samenwerking met het culturele veld daarbuiten groeien tot een energieke en bruisende plek waar aandacht en ruimte is voor bijzondere kwalitatieve en innovatieve ideeën en plannen. De Willem II Fabriek ondersteunt, begeleidt, werkt samen en faciliteert.

reacties
reacties op dit artikel
Er zijn reacties op dit artikel
reageer
in Den Bosch
reacties op dit artikel
Benieuwd wat er in New Europe gebeurt? Citiesintransition.eu