WitchWorld
Landdrostdreef 100 , 1314 SK Almere
31+ (0) 36 525 8709
contact@witchworld.nl

Het Almeerse echtpaar Ton Theunis en Anne Marieke Groot hebben een missie. Zij bouwen aan het themapark WitchWorld dat in 2019 of een jaartje later haar deuren opent. Het verhaal achter het park is als volgt:

Het merk WitchWorld is gebaseerd op het eerste boek uit een reeks die gaat over de avonturen rondom de Gravin van Almere, een legende die zich afspeelt in het gebied waar nu de Randmeren en de polders van Flevoland liggen. In de donkere, vroege Middeleeuwen was dit gebied nog land en vormt daardoor de basis voor de beleving van zowel de lezer van het boek als de bezoeker van het themapark van WitchWorld in Almere.

Het themapark wordt een magische, humoristische en superspannende droomwereld. Bezoekers kunnen levensechte Oostvaarderstrollen ontdekken en woeste ridders door het kasteel zien draven. Maar ook rondvliegende heksen en wonderlijke wezens uit de mysterieuze geschiedenis van Flevoland. Zo krijgt de ‘new town’ Almere bij de opening als een donderslag bij heldere hemel een geschiedenis van vele eeuwen oud.

Door innovaties wordt de droom verwezenlijkt

Verschillende technieken dragen bij aan het realiseren van de interactieve beleving. Robotica maakt het mogelijk wonderlijke wezens tot leven te wekken. Karakters krijgen daarmee een ziel en kunnen realistisch reageren op veranderingen. Om dit te kunnen bewerkstelligen zijn innovaties in kunstmatige intelligentie, sensoren en mechanische bewegingen nodig. Daarvoor werkt WitchWorld samen met gerenommeerde specialisten in binnen- en buitenland en bundelt zo de benodigde kennis en talenten.

Al 300 stagiaires werkten mee

Sinds de start van WitchWorld in 2009 hebben al meer dan driehonderd studenten van alle studieniveaus, uit binnen- en buitenland, stage kunnen lopen waardoor ze hun opleiding succesvol konden vervolgen of afronden.

© WitchWorld

Wie wel eens langs Almere rijdt heeft vast wel eens het onafgebouwde kasteel langs de A6 gezien. Het is de bedoeling om het themapark in en rond het kasteel te bouwen. Ook al ligt het park in Almere, het krijgt toch de naam ‘WitchWorld Amsterdam’. Dat heeft met de marketing in de toerismesector te maken.

© WitchWorld

Tien jaar nadat Ton Theunis en Anne Marieke Groot op het idee kwamen, hopen zij de poorten van WitchWorld te mogen openen voor het grote publiek. Tegen die tijd is veel personeel nodig.

Het staat voor Theunis en Groot vast dat zij er alles aan horen te doen om een steentje bij te dragen aan een goede toekomst voor de volgende generaties.

Concreet betekent dit dat het park 440 mensen direct werk zal verschaffen. Indirect zal het 1200 arbeidsplaatsen opleveren. Na de opening moet het park organisch doorgroeien. Ton Theunis is blij dat hij steeds meer steun krijgt. Zo ondersteunt de gemeente WitchWorld met diensten en een subsidie. Met dat geld worden onder andere 3D printers aangeschaft.

reacties
reacties op dit artikel
Er zijn reacties op dit artikel
reageer
in Almere
reacties op dit artikel
Benieuwd wat er in New Europe gebeurt? Citiesintransition.eu