Amsterdam

111 plekken in Amsterdam die je gezien moet hebben

Ontdek Amsterdam 'onder de radar'

Journalist Bas van Lier schreef de ultieme stadsgids van Amsterdam, waarin hij de meest uiteenlopende, inspirerende plekken in de stad beschrijft. Rode draad? Het zijn die onbekende plekjes die lang niet iedereen kent en nog ‘opereren’ onder de radar: storytelling bij Mezrab, klussen bij iFabrica en psychedelisch museumbezoek bij Electric Ladyland – om maar wat te noemen.

Alle plekken worden even charmant en eigenzinnig beschreven, met adres, handige OV-route en extra tips en (door)verwijzingen. De vormgeving klopt daarbij ook nog eens helemaal. Zo schoot Van Lier zelf de foto’s van alle plekken die hij het afgelopen jaar bezocht tijdens zijn research.

Het heeft wel wat weg van onze eigen ‘kaart’ van Amsterdam, waarin we toffe, onontdekte plekken een naam en adres geven; speciaal voor de Amsterdammer die verder kijkt dan zijn neus lang is (of dat voorheen juist nog niet deed). We werden op de redactie dan ook razend enthousiast bij het zien van dit verzamelwerk – noem het desnoods een ‘alternatieve reisgids’.

111 Plekken is een recent gelanceerde serie van Uitgeverij THOTH, waarbij de auteur buiten de gebaande paden treedt en op originele wijze ‘zijn’ stad in kaart brengt – naar een idee van de Duitse uitgeverij Emons, dat op een dergelijke manier wereldwijd te werk gaat. De Amsterdamse editie van Bas van Lier werd 16 april gepresenteerd en kun je onder andere kopen in onze eigen Local Goods Store.

Betrokken stadmakers
Bas van Lier
journalist & auteur '111 plekken in Amsterdam'
reacties
reacties op dit artikel
Er zijn reacties op dit artikel
reageer
dit gaat over
Bottom up Storytelling
in Amsterdam
reacties op dit artikel
Benieuwd wat er in New Europe gebeurt? Citiesintransition.eu