Amsterdam

Access to Africa

Hoe wordt het Afrikaanse continent aangesloten op digitale netwerken en welke veranderingen brengt dat teweeg?

Afrika is het continent met de meeste plekken zonder internet of bereik van mobiele telefoons. De aanwezigheid van deze ‘white spots‘  houdt in dat Afrika een grote belofte is. Een digitale groeimarkt. Het internet is de elektriciteit van de 21ste eeuw en de drang van de technologie-giganten om alles en iedereen aan te sluiten is letterlijk grenzeloos. Meer dan 80% van de Afrikaanse huishoudens heeft een mobiele telefoon en in sommige van de 54 landen van het continent is al bijna de helft daarvan een smartphone. ‘Acces to Africa’ volgt de digitale reuzenstappen van het continent Afrika.

Tegenlicht onthult stof tot nadeken. Hoe wordt het Afrikaanse continent aangesloten en welke veranderingen brengt de aansluiting op digitale netwerken het continent?  En zou het zo kunnen zijn dat in een toekomstige wereld, die volledig genetwerkt is, juist Afrika een digitale voortrekkersrol gaat spelen?

Tijdens de Tegenlicht Meet Up op 22 april in Pakhuis de Zwijger praten we verder met experts:

  • Bregtje van der Haak regisseur Tegenlicht
  • Hajo van Beijma (TTC) ontwikkelt interactieve diensten op gebied van educatie, gezondheid en landbouw voor de bevolking van derde wereldlanden, in opdracht van NGO’s, overheden en de VN.
  • Geert Lovink (Institute of Network Cultures)
  • Lilian Jeanty (Spectrum Management, Agentschap Telecom)
  • Pieter van Twisk (Managing Director Africa Interactive) samen met een lokale reporter van Africa Interactive via Skype.
  • Robbert Mica (Outernet)
reacties
reacties op dit artikel
Er zijn reacties op dit artikel
reageer
in Amsterdam
reacties op dit artikel
Benieuwd wat er in New Europe gebeurt? Citiesintransition.eu