Amsterdam

Agenda Stadmakers

Van burgerkracht naar burgermacht

Voor het boek Het Nieuwe Stadmaken schreef Joachim Meerkerk een essay over de Agenda Stadmakers. In dit essay, met als titel van burgerkracht naar burgermacht, beschrijft hij de vlucht die de beweging van nieuwe Stadmakers de afgelopen jaren heeft genomen. Onderaan deze pagina vind je een link naar het essay.

De overheid laat in deze tijd steeds meer over aan het zelforganiserende vermogen van de samenleving. Deze verschuiving roept verschillende vragen op. Moeten Stadmakers ook de verantwoordelijkheden, bevoegdheden en middelen krijgen om de publieke zaak te dienen? Met de Agenda Stadmakers wordt geprobeerd om een strategie te ontwikkelen waarmee Stadmakers zelf aan deze machtspositie kunnen werken.

Tijdens de 3-daagse Joint Venture in Pakhuis de Zwijger die plaatsvindt van 23-25 juni wordt er een begin gemaakt met de Agenda Stadmakers. Iedereen is dan ook welkom om op dinsdag, woensdag en donderdag vanaf 20:00 in de Grote Zaal mee te kijken en praten over wat er het afgelopen jaar is gebeurd in Amsterdam, Nederland en Europa in de wereld van de Stadmakers.

Betrokken stadmakers
Joachim Meerkerk
Programmamaker en Strateeg Pakhuis de Zwijger
reacties
reacties op dit artikel
Er zijn reacties op dit artikel
reageer
dit gaat over
Bottom up Doe democratie
in Amsterdam
reacties op dit artikel
Benieuwd wat er in New Europe gebeurt? Citiesintransition.eu