BAM 3D Betonprinter op FabCity Campus

  1. Home
  2. /
  3. Amsterdam
  4. /
  5. BAM 3D Betonprinter op...

BAM 3D Betonprinter op FabCity Campus

De innovatieve 3D betonprinter van BAM staat dit voorjaar in één van de werkplaatsen op de Fabcity Campus op de Kop van Java. Fabcity Campus is onderdeel van Europe by People, hét officiële Arts & Design programma rondom het Nederlands EU voorzitterschap. Op de website van Europe by People is een interview gepubliceerd met Chris Jonkers over de 3D printer.

De 3D betonprinter van BAM is gefabriceerd in Italië en is de doorbraak op het gebied van bouwen met beton. De 3D beton printer kan alle denkbare vormen produceren tot een afmeting van twee bij drie bij drie. In Italië staat zelfs een printer van tien bij tien!

Chris Jonker, manager bij BAM Bouw en Techniek, vertelt dat er op de FabCity Campus geëxperimenteerd gaat worden met het gebruik van verschillende soorten zand. Waar voorheen alleen nog met Dolomietenzand werd gewerkt, zal tijdens de FabCity Campus onderzoek worden gedaan naar Het IJ- en Noordzeestrandzand.

“Ik kan niet wachten om het apparaat te demonstreren op de FabCity Campus.” – Chris Jonkers, Manager bij BAM Bouw en Techniek.

Daarnaast zal op de Campus een deel van de productie van het Landscape House worden gedaan met de 3D betonprinter. Dit is een project van het Amsterdamse Universe Architects in samenwerking met BAM. Het gebouw zal in 2017 klaar zijn en op de Zuidas dienen als expositieruimte.

De 3D Betonprinter zal van 11 tot en met 24 juni te bezichtigen zijn op de FabCity Campus.

Lees hier het interview met Chris Jonkers over de 3D betonprinter.

Steden

In deze steden zijn nu stadambassadeurs actief. Dat worden er snel meer.

Transities

Alle transities in andere content vormen vind je hier. De beste interviews, plekken en evenementen voor de Nederlandse stad in transitie.