Future Cities

  1. Home
  2. /
  3. Amsterdam
  4. /
  5. Future Cities

Future Cities

Aan belangstelling voor de groeiende economische belangen van steden als Rio de Janeiro en Mumbai geen gebrek. Andere veelbelovende steden worden daarentegen vaak vergeten. Het multimediaproject ‘Future Cities‘ geeft ons een inkijkje in vijf verschillende bloeiende steden die gesitueerd zijn in het zogeheten ‘Global South’.  

De website maakt deel uit van een multimediaproject waarbij foto’s, videofragmenten en teksten worden gecombineerd op een creatieve manier. Het verhaal van de eerste van vijf steden is inmiddels gepubliceerd, over het Congolese Kinshasa. De makers noemen deze stad ‘het Parijs van 2025’ omdat de mode-industrie een grote rol speelt. Op een interactieve wijze kun je Kinshasa ontdekken en de mensen ontmoeten die de groei van deze stad mogelijk hebben gemaakt. Binnenkort volgt de publicatie van Lima in Peru, dat steeds bekender wordt vanwege zijn gastronomische capaciteiten. Naast de website worden ook artikelen over de vijf verschillende artikelen gepubliceerd in De Volkskrant. Je kunt het artikel over Kinshasa onder aan deze pagina vinden.

De ambitie achter het project

Het multimediaproject is opgezet door fotograaf Yvonne Brandwijk en journalist Stephanie Bakker in samenwerking met De Volkskrant. Samen wilden zij de positieve kant van urbanisatie te belichten. Met deze insteek zijn ze op zoek gegaan naar verhalen en afbeeldingen zonder de grip op de realiteit te verliezen. Ze hebben met hun project geprobeerd om de energie en de progressie van deze nieuwe wereldsteden te vangen.

Future Cities in Amsterdam

Op dinsdag 8 maart zal een nieuwe programmareeks (in het Engels) worden gelanceerd in Pakhuis de Zwijger met dezelfde titel: ‘Future Cities‘. Het project van Yvonne Brandwijk en Stephanie Bakker zal de leidraad vormen voor deze programmaserie. Tijdens het eerste programma, dat op 8 maart van 20.00 tot 22.00 uur zal plaatsvinden, zullen de steden Kinshasa en Lima worden besproken. Meld je hier gratis aan.

Betrokken stadmakers
Yvonne Brandwijk
Fotograaf bij Future Cities
Stephanie Bakker
Multimediajournalist bij Future Cities

Steden

In deze steden zijn nu stadambassadeurs actief. Dat worden er snel meer.

Transities

Alle transities in andere content vormen vind je hier. De beste interviews, plekken en evenementen voor de Nederlandse stad in transitie.