Groningen

Gratis geld voor iedereen?

Stadmaker Frans Kerver krijgt als eerste Nederlander een basisinkomen

Zijn crowdfunding is geslaagd, Stadmaker Frans Kerver krijgt een jaar lang een basisinkomen van 1.000 euro per maand. Een bijzonder initiatief – dat de afgelopen tijd regelmatig in de media verscheen.

Zo schreef Rutger Bregman, van De Correspondent, verschillende stukken (en zelfs een boek) over de voor’s van een nationaal basisinkomen. Dat begon in 2013 met: Waarom we iedereen gratis geld moeten geven. Zijn pleidooi? Een basisinkomen maakt niet lui, maar is eerder een helder en transparant systeem dat een einde maakt aan de huidige ‘wirwar aan toeslagen, uitkeringen en aftrekposten (met torenhoge uitvoeringskosten)’.

Eerder schreven we al over Kerver’s crowdfundingsactie OnsBasisinkomen en spraken we met hem over o.a. Tuin in de Stad, het initiatief waarin hij komend jaar al zijn liefde en energie kan steken – zo vertelt hij in het artikel dat De Volkskrant over hem publiceerde.

Tijdens Tegenlicht Meet Up #45 in Pakhuis de Zwijger sprak hij al vol passie over een onafhankelijk basisinkomen – hetgeen hij nu dus heeft weten te realiseren met de geslaagde crowdfunding (scroll voor het videofragment naar 1:33:16 min.)

Betrokken stadmakers
Frans Kerver
eigenaar VetteVis Communicatie
Rutger Bregman
Historicus & schrijver
reacties
reacties op dit artikel
Er zijn reacties op dit artikel
reageer
in Groningen
reacties op dit artikel
Benieuwd wat er in New Europe gebeurt? Citiesintransition.eu