Help, we zijn populair!

  1. Home
  2. /
  3. Rotterdam
  4. /
  5. Help, we zijn populair!

Help, we zijn populair!

Online tijdschrift Vers Beton heeft haar eerste offline publicatie uitgebracht. Het boek Help, we zijn populair! Rotterdam stad in verandering gaat over de recente opleving van Rotterdam. Het is een bundeling van essays en foto’s die samen een blik werpen op de ontwikkeling van de stad. Een publicatie vol kritiek, gemengde gevoelens en nostalgie. Deze gemengde gevoelens dagen je uit mee te denken in het maatschappelijk debat over de toekomst van de stad en haar bewoners.

Vers Beton schroomt niet om lezers aan het denken te zetten. Ook in het boek komt dit naar voren in essays over bijvoorbeeld gentrificatie. Wat houdt dit proces in? Wie heeft er invloed op, en moet je er blij mee zijn? De auteurs in Help, we zijn populair! zijn soms lyrisch en soms kritisch op de veranderingen die de stad de laatste jaren doormaakt. Verandert met de stad ook de typische rauwe en ongelikte stadscultuur, of is die wel bestand tegen wat dynamiek?

Steden

In deze steden zijn nu stadambassadeurs actief. Dat worden er snel meer.

Transities

Alle transities in andere content vormen vind je hier. De beste interviews, plekken en evenementen voor de Nederlandse stad in transitie.