Amsterdam

“Let’s do diversity”

Eindrapport Commissie Diversiteit UvA gepresenteerd

Hoe bereik je diversiteit en inclusiviteit in de academische wereld? Een quota voor verschillende ethische afkomsten: “koppen tellen”? Een hervorming van het curriculum? Een respectvolle omgeving creëren? En hoe divers is divers genoeg? Moet de universiteit een afspiegeling van de samenleving zijn? Stuk voor stuk complexe vragen waarop de Universiteit van Amsterdam het antwoord nog niet gevonden heeft.

Al sinds de bezetting van het Maagdenhuis en het Bungehuis in 2015 is er een fel debat gaande over diversiteit en inclusiviteit op de UvA. Zie bijvoorbeeld dit kritische artikel van Sebastien Valkenberg, de reactie van Martijn Dekker, die van drie UvA docenten en die van Nugah Shrestha.

Afgelopen woensdagochtend presenteerde de Diversity Commission, opgezet in de nasleep van de bezettingen, haar eindrapport met aanbevelingen voor het bestuur van de UvA. De commissie lijkt de toekomst hoopvol in te zien, maar geeft duidelijk aan dat er nog veel te doen is voor de UvA. Het rapport belooft de discussie dus voorlopig nog niet te beëindigen.

Hier vind je het rapport van de commissie. Er is een Nederlandstalige samenvatting, het volledige rapport is in het Engels.

Marieke Slootman, vicevoorzitter van de Commissie Diversiteit, is maandag 17 oktober aanwezig bij Pakhuis de Zwijger om toelichting te geven op het rapport. Op deze avond hebben we het over diversiteit en inclusiviteit op de arbeidsmarkt. In de missie om de Amsterdamse werkvloeren inclusiever te maken, staan we voor een minstens net zo complexe uitdaging als de UvA op dit moment. Op 17 oktober kijken we met een brede variatie aan sprekers vooruit om de beste weg te vinden naar een inclusievere arbeidsmarkt.

reacties
reacties op dit artikel
Er zijn reacties op dit artikel
reageer
in Amsterdam
reacties op dit artikel
Benieuwd wat er in New Europe gebeurt? Citiesintransition.eu