Zwolle

LETS Zwolle

Een ruilkring voor goederen en diensten met een groot sociaal aspect

LETS is een afkorting voor Local Excange Trading System; een ruilkring. Deze community bestaat uit een groep mensen die met elkaar handelt niet door middel van geld maar met een soort credits die ze duiten hebben genoemd.

Hoe werkt het? Heel simpel! Je wordt lid van de vereniging voor een kleine bijdrage van 10 euro in het jaar. Op het platform worden vraag en aanbod bestaande uit producten en diensten in beeld gebracht en hier start het ruilen. Lieke bakt bijvoorbeeld een taart voor Peter voor 5 duiten. Peter verdient die duiten weer terug door de fiets van Quirine op te knappen en zij verdient haar duiten door een ander weer te helpen met klusjes thuis.

letszwolle_zwolle2

‘Benut je talent!’ Dat is wat LETS Zwolle wil uitdragen. De focus ligt namelijk op waar mensen goed in zijn en wat ze leuk vinden om te doen. En zo heeft iedereen wel een vaardigheid waar ze een ander wel weer mee kunnen helpen. Naast de economische en duurzame motieven probeert LETS Zwolle dus ook burgers te stimuleren hun eigen kracht als uitgangspunt te nemen. Middels dit platform kunnen we gebruik maken van elkaars talenten zonder dat er geld aan te pas komt.

En om ook offline deze ontmoetingen plaats te laten vinden wordt er elke maand een kLETS café georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomsten kun je onder het genot drankje lekker kletsen en contacten leggen om ook eens wat te ruilen. Het is ook een mooi moment om je buren eens te leren kennen of gewoon een gezellige avond te hebben voor leden én niet leden!

letsZwolle_Zwolle3

reacties
reacties op dit artikel
Er zijn reacties op dit artikel
reageer
in Zwolle
reacties op dit artikel
Benieuwd wat er in New Europe gebeurt? Citiesintransition.eu