Man met de microfoon

  1. Home
  2. /
  3. Amsterdam
  4. /
  5. Man met de microfoon

Man met de microfoon

In Amsterdam Oost zijn de mooiste verhalen te vinden, als je maar goed zoekt. Chris Bajema maakt als Man met de Microfoon podcasts met daarin verhalen die wijkbewoners aan hem verteld hebben. Sommigen zijn echt gebeurd, andere zijn bíjna echt gebeurd.

Chris Bajema heeft jarenlang bij de VPRO en andere omroepen hoorspelen, theater en radio gemaakt. Nu maakt hij podcasts; radio-afleveringen die niet bij een omroep worden gemaakt, maar los worden verspreid. Voor het naspelen en schrijven van de verhalen in dit nieuwe project krijgt hij ondersteuning van bekende cabaretiers, schrijvers en acteurs, die veelal zelf uit Amsterdam Oost komen.

Hij verzamelde de verhalen door in zijn opvallende oranje bus rond te rijden en mensen aan te spreken. Iedere aflevering draait om een thema. De allereerste aflevering is inmiddels uitgekomen en draait om ‘Een frisse start’. Hierin kun je luisteren naar hele grappige en mooie verhalen, bijvoorbeeld over de aangifte van een geboorte in het gemeentehuis en het doormaken van een psychose. Iedere twee weken komt er een nieuwe aflevering uit, die te vinden is op iTunes, de website en op Facebook.

De moeder van Chris legt uit wat een podcast is:

Steden

In deze steden zijn nu stadambassadeurs actief. Dat worden er snel meer.

Transities

Alle transities in andere content vormen vind je hier. De beste interviews, plekken en evenementen voor de Nederlandse stad in transitie.