Bouwen aan de toekomst van jonge asielzoekers

  1. Home
  2. /
  3. Utrecht
  4. /
  5. Bouwen aan de toekomst...

Bouwen aan de toekomst van jonge asielzoekers

Ex-asielzoeker en acteur Bright O. Richards heeft samen met zijn partner Margriet Stuurman New Dutch Connections opgericht en de methodiek Ondernemen in je Eigen Toekomst (OIET) ontwikkeld. Dit initiatief heeft als doel jongeren in asielzoekerscentra op weg te helpen naar een economisch zelfstandig bestaan. Zo verliezen zij geen tijd, of hun toekomst nu in Nederland of ergens anders zal zijn.

Netwerk
Tijdens het empowermenttraject volgen de jongeren trainingen en worden zij gekoppeld aan een coach en een maatje. Zij helpen met het opzetten van een netwerk, zoeken mee naar leerplekken en ondernemen activiteiten zoals het bezoeken van open dagen.

Podium voor talent
Richards heeft de burgeroorlog in Liberia meegemaakt en woonde vervolgens in verschillende asielzoekerscentra in Nederland. Hij ontwikkelde de voorstelling ‘As I Left My Father’s House’, gebaseerd op waargebeurde vluchtverhalen. Richards zocht een podium voor zijn talenten en plannen voor de toekomst. Via NDC biedt hij een podium voor de talenten van de jonge asielzoekers van nu.

Doe mee
NDC is altijd op zoek naar bedrijven, instanties, gastdocenten en individuen die willen meedenken en bijdragen aan de ontwikkeling van deze doelgroep. Een goed idee? Neem contact op met info@newdutchconnections.nl.

Steden

In deze steden zijn nu stadambassadeurs actief. Dat worden er snel meer.

Transities

Alle transities in andere content vormen vind je hier. De beste interviews, plekken en evenementen voor de Nederlandse stad in transitie.