Almere

Stormachtige ontwikkeling van de stadslandbouw

Al 125 initiatieven maar meer samenwerking is nodig

Na 2010 is er sprake van een spectaculaire groei van de stadslandbouw in Almere. Het gaat om buurtmoestuinen, stadsboeren, imkers, voedselcollectieven, een kudde schapen, plantsoenen in eigen beheer en schooltuinen. De teller staat op 125 initiatieven.

Arjan Dekking van het Ontwikkelcentrum Stadslandbouw Almere (OSA) heeft dit in kaart gebracht. Er bestaan enkele ondersteunende netwerken die helpen bij het ontwikkelen van initiatieven. Maar om de stadslandbouw echt tot bloei te brengen is volgens Arjan Dekking meer samenwerking nodig. Nu is het nog te veel afhankelijk van de drijfveer van enkele individuen. Samen visie ontwikkelen, speerpunten benoemen en uitvoeren is volgens Arjan noodzakelijk.

Arjan Dekking heeft met zijn verkenning een belangrijke bijdrage geleverd voor de verdere ontwikkeling van de stadslandbouw in Almere. Ook de initiatiefnemers van de Stadsambassade Almere vinden dat meer samenwerking nodig is. Ook om andere, dan ‘groene’,  burgerinitiatieven van de grond te krijgen. Zoals het realiseren van publieke ontmoetingsplekken in de stadsdelen en projecten op basis van circulaire economie.

reacties
reacties op dit artikel
Er zijn reacties op dit artikel
reageer
dit gaat over
Bottom up Groen Stadslandbouw
in Almere
reacties op dit artikel
Benieuwd wat er in New Europe gebeurt? Citiesintransition.eu