Stadmakerscongres 2016

  1. Home
  2. /
  3. Rotterdam
  4. /
  5. Stadmakerscongres 2016

Stadmakerscongres 2016

08-11-2016

Op 11 november verandert de Rotterdamse Schouwburg in het epicentrum van stedelijke innovatie. Met een volgeboekt congres van ruim 950 deelnemers kijken we uit naar een dynamische dag. Samen met onze programmapartners hebben we maandenlang gewerkt om een divers programma samen te stellen. Dit programma omvat nu meer dan veertig uiteenlopende activiteiten.

We zijn vereerd dat Nederlands eerste Watergezant, Henk Ovink, dit jaar de rol van ‘Guest Urban Critic’ op zich neemt. Hij zal diepgaand inzicht bieden in de stedelijke uitdagingen van nu. Via tours, workshops en discussies krijgen deelnemers inzicht in de hedendaagse stadsontwikkeling. Hieronder valt onder meer een tour door Stadslab-Luchtkwaliteit en bezoeken aan het ‘Innovation District’ M4H, het eiland Brienenoord en het KleinpolderpleinPARK. We onderzoeken tevens hoe gebieden als Charlois, Middelland en Vreewijk bijdragen aan een veerkrachtige stedelijke omgeving.

Met het HipHopHuis duiken we in betekenisvolle stadsplekken en de Veldacademie vergelijkt de sociale veerkracht van New York met die van Rotterdam. Verder verkennen we de connecties tussen diverse stadlabs, debatteren over de toekomstige woonopgaven van Rotterdam en duiken dieper in het nationale en internationale stedelijke landschap met Pakhuis de Zwijger, re:Kreators en Ruimtevolk.

Steden

In deze steden zijn nu stadambassadeurs actief. Dat worden er snel meer.

Transities

Alle transities in andere content vormen vind je hier. De beste interviews, plekken en evenementen voor de Nederlandse stad in transitie.