Alkmaars enige echte fietskoerier

Je pakketje CO2 vrij bezorgd

“Ik heb het van mijn vader.” antwoordde hij toen ik vroeg waar zijn passie vandaan kwam. Dat is Michel Pannekeet, de enige echte fietskoerier van Alkmaar en zijn passie, dát is het fietsen.

Vanaf zijn 5e zit Michel al op de fiets. Toen trok hij er samen met zijn vader op de racefiets op uit. Tegenwoordig racet hij met pakketjes door de stad. Ja, met de start van zijn bedrijf Victorie-Fietskoeriers kunnen we rustig stellen dat Michel van zijn hobby zijn werk heeft gemaakt.

New York telt circa 5.000 fietskoeriers. Deze daredevils slingeren met hoge snelheid tussen de gele taxi’s door en leggen gemiddeld 80 tot 125 kilometer per dag af. Is dat het toekomstbeeld dat Michel voor ogen heeft als het om Alkmaar gaat? Deze extraordinaire aantallen zal Alkmaar niet evenaren maar dat het toekomst heeft dáár is hij van overtuigd.

Ondanks dat hij recent gestart is, heeft Michel dagelijks een aantal leuke ritten op de agenda staan. Zo begint hij de dag met het legen van postbussen, brengt hij de biologische maaltijdboxen van Beebox rond, levert hij een bestelling van Vers-eten-en-drinken af, of overhandigt hij van diverse advocatenkantoren persoonlijk een poststuk aan de geadresseerde. Allemaal bedrijven die al kiezen voor de service van deze gemotiveerde en duurzame ondernemer.

Om landelijke dekking te kunnen bieden werkt Michel samen met Fietskoeriers.nl. Is het voor hem te ver, dan wordt het pakket opgehaald (uiteraard met een auto die op groen gas rijdt), naar een verzamelpunt gebracht en vandaar weer door een lokale fietskoerier opgehaald en bezorgd. Het kan allemaal en de kosten vallen echt mee. Sterker nog; het is soms goedkoper dan de reguliere pakketdienst. Bovendien wordt je pakket lokaal nog dezelfde dag bezorgd én help je mee de CO2 uitstoot te verminderen. Dus is een van je goede voornemens voor 2017 het verkleinen van je voetafdruk? Dan is de service van Michel een eerste stap in de goede richting!

reacties
reacties op dit artikel
Er zijn reacties op dit artikel
reageer
dit gaat over
Duurzaam Toekomst van werk
in Alkmaar
reacties op dit artikel
Benieuwd wat er in New Europe gebeurt? Citiesintransition.eu