Amsterdam wordt Rainproof!

Hoe moeten we omgaan met de hevige buien die wegens klimaatverandering boven onze stad zullen hangen?

Over een jaar verspreid zal er niet méér regen vallen, maar als het regent zal het echter wel veel harder regenen dan vroeger het geval was. De stad, met al de grijze stenen, kan deze buien niet aan. We hebben meer, veel meer, groen in de stad nodig om het water op te vangen. OneWorld heeft daarom samen met Rainproof Amsterdam en Amsterdam International Water Week afgelopen zondag de Rainproof Rave & Ride op de Dam georganiseerd om meer bewustzijn te creëren.

Lodewijk Hoekstra, Kim Sauter, Henk Ovink en Udo Kock trapte de Rave af met krachtige woorden met de strekking: Nederland moet duurzamer en groener.

v.l.n.r.: Lodewijk Hoekstra, Udo Kock, Kim Sauter en Henk Ovink

Voorafgaand aan deze aftrap kon iedereen bij Mediamatic zijn fiets om toveren tot ‘groene fiets’. Van centraal naar de Dam bepakt en bezakt met aarde en groene plantjes. Maar niet alleen de fiets kan groen, ook op het dak van de auto is ruimte genoeg om plantjes te verbouwen!

IMG_0250

Naast het fietsen, dansen, lekkere limonade gemaakt van regenwater en knusse zitplekjes tussen de planten, kon er ook iets geleerd worden. Van tips over hoe je zelf groen kunt doen tot een kant en klaar composteersysteem, het was allemaal aanwezig.

Karl Grootendorst van Karl’s Tuintje vertelde over zijn creatieve verticale tuintje gemaakt van petflessen, een plank, een paar nietjes en natuurlijk plantjes. Dit verticale tuintje bespaart niet alleen ruimte, het is ook extra efficient omdat de petflessen als een minikas werken.

Karls Tuintje in actie

Ook het composteersysteem van Balkonton ziet er niet slechts leuk uit, het is ook nog eens zeer praktisch. Met de hulp van tijgerwormen verander je je GFT afval in vruchtbare vermicompost. De compost stop je weer bij de plantjes die uit de ton groeien: twee vliegen in één klap!

De Balkonton

Kortom, een gezellige middag met een serieuze boodschap: weg met de stenen en maak je dak, balkon, tuintje of hoekje in de straat groen!

IMG_0249

IMG_0247Gezellig tussen de plantjes

reacties
reacties op dit artikel
Er zijn reacties op dit artikel
reageer
dit gaat over
Groen Klimaat Technologie
in Amsterdam
reacties op dit artikel
Benieuwd wat er in New Europe gebeurt? Citiesintransition.eu