Apeldoorners stellen hun huis open

Vluchtelingen over de vloer

In Apeldoorn hebben zo’n 350 vluchtelingen van een maaltijd genoten bij gastvrije inwoners van Apeldoorn en omstreken. Over de actie is op NOS.nl te lezen:

Zo’n 350 vluchtelingen hebben vanavond gegeten bij gastvrije inwoners uit van Apeldoorn en omgeving. Met de actie ‘meat & eat’ wil de organisatie ikbeneengastgezin.nl het contact tussen vluchtelingen en omwonenden van opvangcentra verbeteren.

De deelnemers haalden hun gasten op bij de Americahal in Apeldoorn, waar sinds een week ongeveer zeshonderd asielzoekers worden opgevangen. De vluchtelingen, van wie de meesten uit Syrië of Eritrea komen, konden zichzelf aanmelden voor de actie.

Op de Facebook-pagina van de actie stromen de foto’s en berichten binnen. En de organisatoren zijn helemaal overdonderd door het succes zo is op hun website te lezen:

‘We zien de beelden van mensen in nood, op boten, in vluchtelingenkampen, al maandenlang. Soms leef je er wat aan voorbij, en soms ‘pakt’ een foto je echt. Dat herkennen jullie ongetwijfeld. Echt heel dicht bij kwam het voor ons, toen bekend werd dat de gemeente Apeldoorn 400 vluchtelingen noodopvang zou gaan verlenen. Eindelijk kunnen we iets doen, zeiden we tegen elkaar. Het klinkt misschien gek, maar dat voelt voor ons zo goed! Niet meer machteloos toekijken, maar handen uit de mouwen, mensen opvangen.

reacties
reacties op dit artikel
Er zijn reacties op dit artikel
reageer
in Apeldoorn
reacties op dit artikel
Benieuwd wat er in New Europe gebeurt? Citiesintransition.eu