Bijzonder overnachten in leegstaand kantoor

Avontuurlijker Airbnb'en kan bijna niet

Vanaf 14 maart gaat -zodra het donker wordt- het groene licht aan in Arnhem. Tijdens het festival Ruimtekoers worden leegstaande ruimtes namelijk letterlijk in de ‘spotlights’ gezet. Verspreid over de stad worden allerlei concepten en oplossingen getest voor tijdelijk wonen en omgaan met leegstand. Onderdeel van dit festival is het tijdelijke logement; Bedstay.

Vier verschillende ‘shelters’ zullen de derde etage van een statig leegstaand kantoorpand in de binnenstad kleuren. En dit worden niet zomaar slaapplekken. Woonpioniers Arthur van der Lee en Jelte Glas zorgen met de hulp van andere kunstenaars voor een bijzondere beleving waarmee ze dit leegstaande vastgoed voor eventjes nieuw leven inblazen. Op De Architect kun je hun dagelijkse blog lezen over de ontwikkelingen.

Bedstay Arnhem. Bron: woonpioniers.nl

 

Momenteel zijn ze nog druk aan het bouwen, maar via Airbnb kun je van 14 maart tot 11 april deze bijzondere woonplekjes bekijken en een overnachting boeken. Je hebt hier de keuze uit een boomhut, een kringloophuisje van hergebruikte materialen (Tiny Home), een luxe Loft en een Yurt. Een Yurt? Ja, een Yurt!

Bron: dearchitect.nl

Maar Bedstay is meer dan alleen een toffe verblijfsmogelijkheid. Dit project is onderdeel van een grotere zoektocht naar pragmatische woonoplossingen. De initiators verkennen als Woonpioniers nieuw leefgebied, ontwikkelen nieuwe woonconcepten en bouwen eigenhandig woonvormen. Ook proberen ze voor langere termijn afspraken te maken met vastgoedbeheerders om mensen voor een afgebakende periode ‘modern nomadisch’ te laten wonen in bijvoorbeeld een kantoorpand, maar ook een braakliggend terrein. De verschillende ervaringen van de bezoekers en logees kunnen als input worden gebruikt bij de ontwikkeling van deze duurzame koers.

Bedstay Arnhem. Bron: woonpioniers.nl

Betrokken stadmakers
Jelte Glas
Initiatiefnemer Woonpioniers
Arthur van der lee
Initiatiefnemer Woonpioniers
reacties
reacties op dit artikel
Er zijn reacties op dit artikel
reageer
in Arnhem
reacties op dit artikel
Benieuwd wat er in New Europe gebeurt? Citiesintransition.eu