De weg van boer tot bord

  1. Home
  2. /
  3. Dordrecht
  4. /
  5. De weg van boer...

De weg van boer tot bord

Drechtstadsboer brengt boer en burger weer samen

Drechtstadsboer is een vernieuwende netwerkorganisatie, een groene conceptontwikkelaar en een avontuurlijke koploper op weg naar een duurzame samenleving, zo wordt op hun site vermeld. De organisatie zet zich in om duurzame stadslandbouw in de regio van Dordrecht te professionaliseren, de korte voedselketen op te schalen en een hechte stad-land relatie op te bouwen. Niet ‘hun winst’ telt op maar ‘ons welzijn’.

Drechtstadsboer wil een systeemtransitie in de landbouw stimuleren. Hun uitgangspunt is dat we met zijn allen op den duur willen naar eerlijker prijzen, gezonder voeding en transparanter relaties. Dit doet de DSB door op eigentijdse wijze de stad-land relatie te herstellen en boer en burger weer met elkaar in gesprek te brengen.

Zo worden er informatie avonden georganiseerd en projecten gestart waarin er ideeën kunnen worden uitgewisseld en het directe contact wordt aangesterkt. Zo is sinds 2016 stichting Groenekratje in het leven geroepen. Leden van deze stichting krijgen wekelijks tegen betaling een kratje met verse producten die rechtstreeks van de lokale boer komen. De voedselketen van boer tot bord is lang, vervuilend, oneerlijk en ondoorzichtig. Op deze manier kan deze worden ingekort.

Steden

In deze steden zijn nu stadambassadeurs actief. Dat worden er snel meer.

Transities

Alle transities in andere content vormen vind je hier. De beste interviews, plekken en evenementen voor de Nederlandse stad in transitie.