Een podium voor de creatieven uit de Euregio

Een supermarket vol handgemaakte producten

Een plek waar je een of twee keer per maand bijzondere handgemaakte producten kunt shoppen, gemaakt door kleine en creatieve ondernemers uit de regio. Mogelijk gemaakt door stichting Supermarket.

De initiatiefnemers van deze markt zijn Yvonne Stegen en Dominique Fabry. Regelmatig gingen zij naar lifestyle/handmade-markets in België en Duitsland op zoek naar bijzondere handgemaakte producten. Omdat er in Maastricht nog geen plek was voor jonge ontwerpers en creatieve ondernemers besloten zij deze daarom gewoon zelf te gaan organiseren.

© Jonathan Vos / Bron: fashionmaastricht.nl

Het resultaat is dat je nu iedere laatste zondag van de maand naar een Supermarket kan. Deze Supermaket biedt een podium aan ontwerpers, kunstenaars, muzikanten, culinaire createurs en kleine creatieve ondernemers uit Maastricht maar ook uit de rest van de Euregio. Onder de klanken van live-muziek en met een lekker hapje of drankje in de hand kun je de markt afstruinen of mee doen aan een van de workshops.

Omdat een maand wachten altijd te lang duurt, is er elke tweede zondag van de maand een mini-market. Op deze kleine market krijgen 20 ontwerpers, kunstenaars en kleine ondernemers de kans om zich op een ongedwongen manier te presenteren. Naast deze maandelijkse markten organiseren de dames ook nog tweemaal per jaar een Kids market. Deze markten vinden plaats op een voormalige militaire kazerne; de Tapijnkazerne. Voor de mini market en de kids market moet je op de begane grond van De Brandweerkazerne zijn. Bijzondere locaties dus voor deze bruisende markt!

reacties
reacties op dit artikel
Er zijn reacties op dit artikel
reageer
in Maastricht
reacties op dit artikel
Benieuwd wat er in New Europe gebeurt? Citiesintransition.eu