Eerste initiatieven vestigen zich op Marconia

Openbare experimenteerruimte in Rotterdam krijgt steeds meer vorm

Op 2 september 2016 presenteerde gebiedscoöperatie Marconia de eerste initiatieven die aan de slag gaan op het voormalige rangeerterrein in Rotterdam. Het gebied, waar wij vorig jaar al eens over schreven, gaat ruimte bieden aan expertimentele initiatieven die draaien om innovatie.

De komende jaren realiseert coöperatie Marconia een openbare experimenteerruimte voor vernieuwers uit het bedrijfsleven, overheid, kennisinstellingen en burgers/bewoners. Het terrein biedt werkruimte aan ontwerpers, architecten, bouwers, startende ondernemers die kansen zien. Tegelijkertijd is het een leerwerkplek voor alle vormen van onderwijs, van praktijkschool tot technische universiteit. Er ontstaat een tijdelijk dorp waar makers en gebruikers werken en mogelijk ook wonen, en waar bewoners en bezoekers zich vermaken en inspiratie opdoen.

Marconia daagt initiatiefnemers uit innovaties samen te ontwikkelen en te testen, in plaats van elkaar te beconcurreren. Wat men via de samenwerking leert, draagt bij aan de ontwikkeling van alle initiatieven, de bewoners van Rotterdam en de rest van Nederland. De coöperatie trekt op met partijen die hun passie volgen, grenzen opzoeken en opvallen door wat ze denken en doen. De initiatieven prikkelen en versterken elkaar in het zoeken naar praktische en innovatieve oplossingen. En door hun kennis te delen in het netwerk en met de stad, leert iedereen van het gezamenlijke experiment.

Marconia is voor iedereen

Marconia ligt op een uniek kruispunt en is toegankelijk voor iedereen. Het verbindt de buurtbewoners van Rotterdam en Schiedam met de creatieve makers uit het Rotterdam Innovation District. Het brengt nieuwe samenhang in een gebied dat transformeert van haven naar stad. Het is een ontmoetingsplek voor makers en nieuwsgierige bezoekers en gebruikers.

 

reacties
reacties op dit artikel
Er zijn reacties op dit artikel
reageer
in Rotterdam
reacties op dit artikel
Benieuwd wat er in New Europe gebeurt? Citiesintransition.eu