Eigen digitale munt voor Alkmaar

  1. Home
  2. /
  3. Alkmaar
  4. /
  5. Eigen digitale munt voor...

Eigen digitale munt voor Alkmaar

Eerlijk geldverkeer en een stimulans voor de lokale economie

Een lokale groep van ondernemers en kunstenaars werkt aan een nieuwe lokale, digitale munt voor Alkmaar en omstreken. Zo’n munteenheid kent belangrijke voordelen voor de stad. Bristol heeft de Bristol Pound, Sardinië de Sardex en binnen Circuit Nederland werken Nederlandse lokaal-geld-initiatieven samen aan een eigen lokaal, digitaal geldsysteem. Alkmaar is één van de koplopers en we zoeken nog naar een naam.

Welke naam past bij een lokale munt voor Alkmaar en omstreken? Denk mee over een naam voor Alkmaars, lokale en digitale munt! Welke naam maakt ook meteen duidelijk dat ’t om een lokaal betaalsysteem gaat? Draag bij aan dít initiatief door je creativiteit te tonen en stuur je antwoord naar info[@]stadsambassadealkmaar.nl.

Meer weten over lokale munten? Kom donderdag 3 november naar de Tegenlicht MeetUp ‘Nieuwe economie’ in de Centrale Bibliotheek van Alkmaar. Met o.a. Henk van Arkel, de grondlegger van Social Trade Circuit Nederland. Of stuur een mail naar wim@stadsambassadealkmaar.nl, initiatiefnemer van dit programma

Steden

In deze steden zijn nu stadambassadeurs actief. Dat worden er snel meer.

Transities

Alle transities in andere content vormen vind je hier. De beste interviews, plekken en evenementen voor de Nederlandse stad in transitie.