F.A.S.T

Uniek surfdorp aan het strand als (tijdelijke) hotspot van Den Haag

Als reactie op stilvallende bouwprojecten in tijden van crisis startten de initiatiefnemers van F.A.S.T (Free Architecture Surf Terrain) een uniek surfdorp aan de boulevard van Scheveningen. De bouwlocatie vlak aan het strand lag er verlaten bij maar is nu levendiger dan ooit dankzij dit project van Doen Evenementen.

Bij FAST is geen sprake van een vastomlijnd eindbeleid en daarom is alles mogelijk. Ten eerste kun je hier natuurlijk terecht voor alles wat met surfen te maken heeft; de surfschool Aloha verzorgt surflessen en neem is een kijkje in de surfwinkel. Maar buiten de sport gebeurt er ook van alles. Er vinden kunstprojecten plaats en ook heeft FAST zijn eigen theater geopend dat fungeert als platform voor lokale en regionale artiesten.Bovendien verplaatst jong Den Haag zich s ‘nachts graag richting de zee voor de vette feesten en festivals die hier worden gegeven in de zomer én de winter. Of om knus bij elkaar te kruipen bij het vuur en mensen gewoon is even lekker te zien klunzen op de skateramp.

En het mooie is; je hoeft er niet weg! Het beach-hostel en de kampeer- en camperplaatsen maken verblijf ook mogelijk. En vanuit je slaapplek rol je zo het restaurant in voor een simpel maar prima hapje. Overnachten in een reddingsboei of zeecontainer en wakker worden op het strand, wie wil dat nou niet?

Bron: fastthehague.com

Maar zoals de meeste mooie dingen, is deze plek tijdelijk. De gedwongen verhuizing werd al twee keer uitgesteld maar nu wil de gemeente de plannen dan echt door gaan zetten.  Het terrein zal dan gebruikt worden voor een hotel, parkeergarage en grote publiekstrekker FISH – waar wordt uitgelegd hoe de visserij werkt; yess… FAST geeft echter niet op en is intensief op zoek naar een nieuwe, permanente locatie waar ze hun projecten voort kunnen zetten. Maar zullen de golven er hetzelfde zijn? Ik ben benieuwd!

Betrokken stadmakers
Geert Verhoeff
General Manager at F.A.S.T. surfvillage
reacties
reacties op dit artikel
Er zijn reacties op dit artikel
reageer
in Den Haag
reacties op dit artikel
Benieuwd wat er in New Europe gebeurt? Citiesintransition.eu