Groen ondernemen je lust en je leven?

  1. Home
  2. /
  3. Amsterdam
  4. /
  5. Groen ondernemen je lust...

Groen ondernemen je lust en je leven?

Nieuwe innovaties op het gebied van bloemen en planten krijgen de kans zich door te ontwikkelen bij Let it Grow

Let it Grow opende 24 mei de inschrijving voor een tweede incubatieprogramma. De afgelopen editie kregen zeven Nederlandse groene start-ups de kans mee te draaien. Dit jaar pakken ze het groter aan en focussen ze zich niet alleen op groene start-ups uit ons kikkerlandje want ook internationale start-ups kunnen zich aanmelden en kans maken op een plek in het programma. 

Let it Grow is een online magazine die aan een (steeds groter wordend) publiek de waarde van planten en bloemen in onze stedelijke levens laat zien. Bewustwording omtrent duurzaamheid begint een belangrijke rol te spelen in ons leven. Let it Grow vindt dat planten en bloemen hier een vanzelfsprekend onderdeel van zijn, echter is dit één van de weinige sectoren waar de startup-scène nog niet floreert. Om hier verandering in te brengen hoopt Let it Grow de sierteeltwereld en (startup)wereld bij elkaar te brengen en zo krachten te bundelen.

Sinds vorig jaar facilliteren ze een incubatieprogramma aan ondernemingen die bewust en op een vernieuwende manier met planten en bloemen werken. Startups als Sprinklr, Gewildgroei, Wildernis en Living Light hebben dankzij Let it Grow een grote stap gemaakt in hun groei.

“Let it Grow helped me push my dream forward, visualise it, and even bring it into the world”. Ermi van Oers, founder of Living Light.

DAlXUNRXUAAc-6Y

Ben jij of ken jij ondernemers die op nieuwe wijze planten en bloemen omarmen om onze stedelijke levens te verbeteren? De aanmeldingsperiode is geopend! Het programma, gevestigd in Amsterdam, duurt vijf maanden en de geselecteerde deelnemers ontvangen € 10.000 euro, zonder hiervoor aandelen te hoeven afstaan, een ondernemer als vaste mentor, trainingen en toegang tot het grote netwerk binnen de sierteeltsector en de startup wereld. Inschrijven kan tot 10 september 2017 via https://letitgrow.org/apply

Heb je nog vragen? Meld je dan aan voor de Meetup op 21 juni bij ilona@letitgrow.org en ontmoet de alumni en het team.  

Steden

In deze steden zijn nu stadambassadeurs actief. Dat worden er snel meer.

Transities

Alle transities in andere content vormen vind je hier. De beste interviews, plekken en evenementen voor de Nederlandse stad in transitie.