Hanzelab

Ik heb een goed idee voor Zwolle, wat nu?

Mensen delen graag kennis en ideeën en helpen daar graag andere mensen mee verder. Dat is de gedachte achter het Hanzelab, een  concept dat de Zwolse Stadmakers Elsbeth Boes en Henk Boshove hebben bedacht. “In inspirerende sessies gaan creatieve en betrokken Zwollenaren in groepen aan de slag met commerciële en maatschappelijke vraagstukken”, aldus de initiatiefnemers. Een sessie van Hanzelab levert opdrachtgevers een frisse blik, vernieuwende ideeën of een innovatieve oplossing voor hun vraagstuk.

Deelnemers komen op een leuke manier in contact met interessante Zwollenaren en opdrachtgevers en leveren zo -op vrijwillige basis- een maatschappelijke bijdrage aan de stad.”Hanzelab werkt voor opdrachtgevers volgens het principe ‘buy one, give one’, wat betekent dat commerciële opdrachtgevers meebetalen aan sessies van maatschappelijke opdrachtgevers zonder financiële middelen.” zo stellen de intiatiefnemers.

Het mooie van Hanzelab is dat alle projecten op de website worden gedocumenteerd en alle stappen terug te lezen zijn. Het levert een mooie lijst op waarbij goed is terug te lezen wat de vraag van het project was, wie er betrokken waren, hoe de sessie er uit zag en wat de resultaten zijn. Zelfs de rapporten die uit de sessies ontstaan zijn online te vinden, een prachtige manier van het delen van gecreëerde informatie!

reacties
reacties op dit artikel
Er zijn reacties op dit artikel
reageer
in Zwolle
reacties op dit artikel
Benieuwd wat er in New Europe gebeurt? Citiesintransition.eu