Het Nieuwe Warenhuis

Ondernemen, leren en beleven

Het oude V&D gebouw wordt voortreffelijk benut. Ieder moment kan het gekaapt worden door een grote, rijke huurder, maar tot die tijd bruist het van creativiteit! Karavaan, Stadslab en Het Nieuwe Warenhuis maken er iets moois van. Een co-creatie is gaande en je bent welkom om mee te leren, ondernemen, experimenteren en beleven. De stad wordt weer van ons!

d04e2d79-b0df-449f-8bae-be0c75c7af8f

Vier koppen, één plan!
Het plan bestaat sinds 2015. Huub Purmer had het idee een toffe co working space op te zetten en benaderde Rick.  Tijdens de plannen kwam Iris op zijn pad die óók mooie plannen heeft voor Alkmaar. Wat overeenkomt is dat ze alle drie iets in Alkmaar willen doen, omdat Alkmaar ontzettend veel potentie heeft en een goede hotspot kan zijn. David kwam er als laatste bij, maar had al wel contact met de eigenaar van het pand over zijn plan. Zo werd het oude V&D pand Het Nieuwe Warenhuis. Vier plannen logofactuuris nu één plan dat perfect bij elkaar past en waar hard aan gewerkt wordt. Heel Alkmaar heeft hier iets aan. Een centrale, bruisende plek in Alkmaar waar je kunt leren, shoppen, beleven en werken.

Hoe nu verder?
Om een bruisende co working space te hebben moet de community groeien. Op dit moment ondernemen er 50 mensen in de V&D en daar kunnen er nog meer bij. De V&D is groot genoeg. De hele community ontwikkelt mee en het doel is een plek te creëren waar je ideaal en hedendaags kunt werken, maar ook kunt beleven én leren.

Like de FB van Het Nieuwe Warenhuis hier en bekijk ook de video om een sfeergevoel te krijgen van de eerste co creatie die openbaar was.

Hoe kun je aansluiten?
Het is heel simpel en leuk. Meld je aan bij Het Nieuwe Warenhuis als jij je bureau ook neer wilt zetten. Hoewel het in de V&D tijdelijks is, is de intentie om een community te vormen die zich elders op deze manier kan vestigen. Haak aan en sta midden in een onwijs gave ontwikkeling die de binnenstad van Alkmaar een vette boost gaat geven en jouw bedrijf ook. Stuur een mail naar info@hnwalkmaar.nl voor meer info of loop gewoon binnen aan de Laat 143 in Alkmaar.

Fotograaf Rick Akkerman

Karavaan & Stadslab Alkmaar
Het Nieuwe Warenhuis deelt de V&D met nog twee partijen. Karavaan en Stadslab zijn er ook en er wordt nauw samengewerkt. Karavaan maakt buitengewoon theater op locatie en Stadslab doet experimenten voor de binnenstad met als doel een bruisende en gezonde binnenstad te hebben. Stadslab is een pilot die tot 1 oktober draait en het is nog onduidelijk of deze na die periode nog doorgezet wordt.

reacties
reacties op dit artikel
Er zijn reacties op dit artikel
reageer
in Alkmaar
reacties op dit artikel
Benieuwd wat er in New Europe gebeurt? Citiesintransition.eu