Het Pakhuis on tour

Samen werken aan een duurzame, mooie en bovendien gezellige wereld!

Ongeveer een jaar geleden zaten ze bij de Kamer van Koophandel waar de medewerker hen verbaasd vroeg: ‘Dus jullie gaan niets verkopen, maar delen?’ Blij keken ze terug: ‘Ja precies!’ Inmiddels een jaar verder kunnen ze met trots terugkijken op al het moois dat er in dit pand is gebeurd en vooral gedeeld.

pakhuis2

Pakhuisjes, je kent ze misschien wel. Van die kleine huisjes die opduiken en waarin je allerlei fijne spulletjes kunt vinden die mensen willen delen met hun omgeving. Hierdoor lieten de initiatiefnemers zich inspireren bij het opzetten van Het Pakhuis Arnhem. Hier kunnen enthousiaste mensen hun talenten, ideeën en materialen delen en samen werken aan een duurzame, mooie en bovendien gezellige wereld! Dit uit zich in allerlei creatieve gezellige programma’s en activiteiten. Zo is er een wekelijkse ‘Delen die Hap!’ waar mensen hun eigen gekookte gerechtjes kunnen delen tijdens een gezellige maaltijd. Ook werden er tentoonstellingen, muziekavonden en bingo’s georganiseerd waarbij de prijzentafel werd samengesteld door de deelnemers zelf onder de leus; ‘Trek iets moois uit de kast en win die prijs die je buurman heeft meegenomen!’ Met wel heel bijzondere prijzen als een blind-date met Peter.

 

Maar deze activiteiten zullen vanaf de eerste lentedag niet meer op deze plek plaatsvinden want Het Pakhuis gaat verhuizen. In overleg met Stichting DOEN zijn zij op zoek naar een nieuw fris pand in het centrum waar zij als stichting verder kunnen. Maar niet getreurd, de activiteiten worden gewoon doorgezet, en dan nu door heel Arnhem! Op tour door de stad proberen zij nieuwe verbindingen te leggen met de buurtbewoners en initiatieven. Heb jij een idee voor een leuke activiteit? Van yogales tot breisessies, het kan ze niet gek genoeg! Ook zijn ze op zoek naar locaties waar ze hun al succesvolle programma’s kunnen voort kunnen zetten. Dus wil jij een keer hapjes delen bij jouw thuis, stuur dan even een mailtje naar: hetpakhuisarnhem@gmail.com

Waar ze na de tour weer neer zullen strijken is dus nog even de vraag, maar duidelijk is wel dat er weer een hoop gedeeld zal worden. Ook zullen op de nieuwe locatie de pakhuisjes, waar het ten slotte allemaal mee begon, verkocht worden. En zo is na een hoop (letterlijk en figuurlijk) getimmer aan de weg de cirkel weer rond!

Betrokken stadmakers
Gerda van de Glind
Initiatiefnemer Het Pakhuis Arnhem
Svenja Arends
initiatiefnemer Het Pakhuis Arnhem
reacties
reacties op dit artikel
Er zijn reacties op dit artikel
reageer
in Arnhem
reacties op dit artikel
Benieuwd wat er in New Europe gebeurt? Citiesintransition.eu